Ook in het huidige seizoen zullen we weer een 'Miner of the Match' verkiezing houden na afloop van een gespeelde wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie-, TOTO KNVB Beker- of Play Off-wedstrijd. Door een samenwerking met RTV Parkstad's RODA Radio staat de naam van de regionale omroep in de naam.

 

Aan de MOTM-verkiezing hebben wij enkele regels toegepast, waardoor de stemming eerlijker verloopt:

 

 

  1. Je kunt alleen aan de 'RTV Parkstad Miner of the Match'-verkiezing meedoen, indien je een Twitteraccount hebt. Twitter is de oorsprong van Roda_Tweets, vandaar die keuze.
  2. Je stemt vervolgens, door middel van een door ons geplaatste poll, op de speler die jij in die wedstrijd het best presterende vond.
  3. We geven drie keuze mogelijkheden, waarbij minimaal één doelpuntenmaker (normaliter de maker van het wedstrijdwinnende doelpunt) altijd een keuze is. De overige keuzes baseren wij op het aantal reddingen, goede acties, assist(s), etcetera.
  4. De speler die bij de MOTM verkiezing als eerste eindigt krijgt twee punten, nummer twee krijgt één punt en nummer drie krijgt geen punten. 
  5. Wij houden de puntentelling bij van het Miner of the Season-klassement en zullen in de winterstop een tussenstand vrijgeven via de Facebook-pagina van RODA Radio.
  6. Een MOTM-verkiezing zal alleen gedaan worden bij een winstpartij of gelijkspel. Bij een verliespartij is er geen MOTM-verkiezing en volgen er - logischerwijs - ook geen punten voor spelers in het Miner of the Season-klassement.
  7. Een MOTM-verkiezing kan alleen door een Roda JC-speler worden gewonnen en dus niet door een speler van de tegenpartij.
  8. Elke dinsdagavond zal tussen 20.00 uur en 21.00 uur op RTV Parkstad bekend worden gemaakt wie de MOTM is geworden. Ook zal het bericht op die avond gedeeld worden op de sociale media. (MOTM’s van Bekerduels worden bekend gemaakt op zondagavond, eveneens via de radio (RTV Parkstad) en de sociale media.
  9. Aan het eind van het seizoen maken wij de 'RTV Parkstad Miner of the Season' bekend. Dit is de speler die, aan het eind van de rit, de meeste punten heeft verzameld.