Roda maakt aanval compleet met Väyrynen

Met de komst van Tim Väyrynen heeft Roda JC Kerkrade haar selectie compleet. De aanvaller uit Finland is de gewenste aanvallende versterking en komt transfervrij over van het Duitse Hansa Rostock. In Kerkrade heeft hij een contract voor één seizoen met optie getekend.

 

Door de komst van Väyrynen telt de Roda-selectie nu twee Finse spelers. Deze transferperiode werd verdediger Richard Jensen nog toegevoegd aan het team. Algemeen directeur Harm van Veldhoven is erg verheugd met de komst van het aanspeelpunt: "Tim is een echte targetman en heeft met 62 doelpunten bewezen een neusje voor de goal te hebben. Wij zijn content met het aantrekken van deze speler en kijken uit naar zijn eerste wedstrijd in het geel-zwart."

 

Eerder speelde Väyrynen ondermeer voor Borussia Dortmund II, Viktoria Köln en Dynamo Dresden. Ook heeft hij acht interlands voor Finland achter zijn naam staan. In het seizoen 2012/13 werd hij topscorer van de Finse Veikkausliiga; hij scoorde zeventien treffers voor FC Honka.

 

Eerste wedstrijd

Morgen, wanneer Roda JC op bezoek gaat bij FC Twente, zit de aanvaller nog niet bij de selectie. Maandag zal hij voor het eerst meetrainen met de groep. In de thuiswedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen (8 september) kan Väyrynen mogelijk zijn debuut maken.

 

foto: AOP