Roda JC neemt ook Leon Jensen op proef

De Duitser Leon Jensen is de vierde proefspeler die momenteel bij Roda JC Kerkrade rondloopt. De 21-jarige middenvelder is momenteel clubloos nadat zijn contract bij Werder Bremen niet werd verlengd deze zomer. Afgelopen seizoen speelde hij met Werder Bremen II in de 3. Liga.

 

Bij het 'Jong'-elftal van Bremen speelde hij afgelopen seizoen mee in 32 competitieduels. Hij scoorde daarin vier maal en gaf een assist. Jensen, die het liefst op de '10'-positie speelt, kan op meerdere aanvallende posities uit de voeten.

 

Enkele weken terug was de oud-speler van Hertha BSC ook op proef bij FC Sankt Pauli. Daar wist hij echter niet de club te overtuigen, waardoor hij nu zijn geluk gaat beproeven in Kerkrade.

 

Vier proefspelers

Samen met Brandon-Lee Griffiths en Alperen Sahin verscheen Jensen zaterdagavond aan de aftrap van het oefenduel tegen de contractloze profspelers van de VVCS. Sébastien Bassong, de andere proefspeler, zat niet bij de selectie. Een reden voor zijn afwezigheid kan Roda JC niet geven, na navraag door ons.

  

foto: Nordphoto