Geen contracten voor viertal proefspelers

Het viertal proefspelers dat in de afgelopen dagen op proef waren bij Roda JC Kerkrade, komen niet in aanmerking voor een contract bij de club. Het betekent dat Alperen Sahin, Brandon-Lee Griffiths, Leon Jensen én Sébastian Bassong zich niet meer laten zien in Kerkrade.

 

Tegenover De Limburger bevestigde directeur Harm van Veldhoven dat de wegen scheiden tussen de club en de spelers en dus ook van de met bombarie binnengehaalde Bassong. "Hij kon de oefenwedstrijd tegen VVCS niet spelen wegens overbelasting. Als dat al na twee trainingen een een halve wedstrijd (tegen Alemannia Aachen, red.) het geval is, dan zie ik te weinig perspectief," aldus Van Veldhoven, die vooral het afscheid van Bassong jammer vindt. "We zoeken namelijk spelers die vanuit achteren sturend zijn en leiding kunnen geven."

 

Trainer Robert Molenaar geeft aan dat de overige spelers niet in het plaatje passen waarnaar de club opzoek is. "Omwille van de aantallen binnen de selectie hebben we deze jongens de kans gegeven, een een beetje op goed geluk. Dit is ook meteen de laatste keer dat we dit zo doen."

 

foto: Roda JC Kerkrade