Van Veldhoven gaat voorlopig dubbel functie bekleden

De G7 heeft Harm van Veldhoven toch weten te overtuigen om voorlopig een bestuurlijke dubbel functie te bekleden. Per 1 juli zal Van Veldhoven daardoor dus, naast technisch directeur, ook interim algemeen directeur zijn. Hij krijgt daarbij back-up van de ondernemers zelf.

 

Namens de 'G7'-groep laat woordvoerder Carel Bouckaert het volgende weten: "Harm wordt breed gedragen binnen Roda JC. Wij zijn dan ook erg blij dat hij in deze rol aanvaard heeft. Het betreft een ad interim functie, hetgeen ons de tijd geeft om op zoek te gaan naar een geschikte algemeen directeur die voldoet aan het profiel dat wij voor ogen hebben. Zodra we deze persoon gevonden hebben keert Harm terug in zijn oorspronkelijke rol van Technisch Directeur."

 

Onervaren

Twee weken geleden gaf Van Veldhoven nog aan een dergelijke dubbel functie niet te prefereren. Maar zal nu toch voorlopig, in het belang van de club, dit gaan doen. Het zal de eerste keer zijn dat Van Veldhoven deze functie zal gaan uitvoeren.

 

Bij de vorige degradatie van Roda JC werd er ook al voor een korte tijd gegrepen naar een dubbel functie. Destijds kreeg financieel directeur Wim Collard de touwtjes in handen. Binnen enkele maanden werd er toen, in de naam van Ton Caanen, een nieuwe technische man aangesteld.

 

foto: Roda JC Kerkrade