Wim Collard zal stoppen als algemeen directeur

Roda JC Kerkrade zal het komende seizoen een nieuwe algemeen directeur gaan verwelkomen. Hoewel het al langer bekend is dat Wim Collard niet verder gaat in deze functie, valt er donderdagavond op de clubwebsite te lezen dat er wordt gekeken wie de opvolger van Collard moet worden.

 

Zes Limburgse ondernemers zullen - doordat de club een nieuwe weg is ingeslagen - voorlopig nauw betrokken bij de club. Afgevaardigden van Stienstra, KLG Europe, Commaxx International NV, Cadac Group, Mabs4.0 en Gruppo Esmi zullen plaats gaan nemen in het bestuur van de Stichting FS United. Zij zullen mee gaan denken over de bezuinigingen.

 

Daarnaast zullen zij zich ook ontfermen over wie de positie van algemeen directeur Wim Collard gaat overnemen. In januari vertelde Collard al tegenover Voetbal International dat hij zou vertrekken: "Mijn ambitie is niet hier daarna nog directeur te zijn. Dit is ook niet de job waarvan ik zeg: daarin heb ik mijn beste prestatie geleverd. Ik heb voor mezelf de overtuiging dat een aantal dingen minder goed was gegaan als ik er niet was geweest, maar óók dat er dan dingen veel beter waren gegaan."

 

foto: Roda JC Kerkrade