Aleksei Korotaev definitief mede-aandeelhouder

Roda JC Kerkrade is definitief een eigenaar rijker. Aleksei Korotaev heeft twintig procent van de aandelen in de club overgenomen van Frits Schrouff, zo meldt de club donderdagavond op de clubwebsite. Roda JC kan op deze manier de verliezen van afgelopen seizoen worden gedekt.

 

Een groep Limburgse ondernemers zal, samen met Schrouff en Korotaev, een aantal noodzakelijke veranderingen gaan doorvoeren in het bedrijf Roda JC. In tegenstelling tot het bericht dat eerder vandaag op De Limburger en op deze site verscheen, zullen zij géén aandelen in de club in handen krijgen. Deze groep ondernemers (bestaande uit: Stienstra, KLG Europe, Commaxx International NV, Cadac Group, Mabs4.0 en Gruppo Esmil) zullen plaats gaan nemen in het bestuur van FS United (stichting van Schrouff waar de Roda-aandelen staan, red.). Zij zullen mee gaan denken over de bezuinigingen en wie de positie van algemeen directeur Wim Collard gaat overnemen.

 

Opbouwen

Carel Bouckaert zal de formateur van dit ondernemerscollectief gaan worden. Op de clubwebsite licht hij toe: "Met de afronding van de aandelentransactie krijgt de club de tijd om in het komende seizoen orde op zaken te stellen. Dit is hard nodig, omdat de toekomst van Roda JC niet geborgd kan worden, indien er geen veranderingen worden doorgevoerd. Er zal meteen flink bezuinigd moeten worden om het hoofd boven water te houden."

 

Frits Schrouff heeft verder al zijn vorderingen op de club kwijtgescholden, zodat de club qua eigen vermogen schoon aan de toekomst kan beginnen. In het komende seizoen zal de club moeten gaan werken aan een stabiel(ere) toekomst. Een seizoen als opmaat naar hopelijk meer stabiliteit en structuur.

 

Toekomst met Korotaev

Korotaev is zeer verheugd over het feit dat hij met Schrouff en de club tot overeenstemming is gekomen. Ook als minderheidsaandeelhouder is hij blij om met de groep ondernemers samen te werken en hij zal hen steunen bij alle noodzakelijke maatregelen die goed zijn voor de toekomst van de club. Door zich financieel te committeren bewijst Korotaev dat Roda JC sinds zijn eerste bezoek aan de club nooit meer uit zijn gedachte is geweest en hij hoopt dat hij in de nabije toekomst in staat zal zijn een meerderheidsbelang te verwerven met als doel om er samen weer een mooie en stabiele club van te maken. Van deze diep gekoesterde wens heeft Korotaev nooit een geheim gemaakt. Tot die tijd zal gezamenlijk met man en macht gewerkt worden aan een vernieuwd Roda JC.

 

foto: ProShots