Roda JC begint rechtsprocedure tegen Korotaev

De clubleiding van Roda JC Kerkrade is vandaag een juridische procedure begonnen geldschieter Aleksei Korotaev. De inzet is de twee miljoen euro die bevroren liggen bij een notaris in Heerlen. Algemeen directeur Wim Collard bevestigde dit nieuws tegenover regionale omroep L1.

 

De twee miljoen liggen al iets meer dan een jaar bij de desbetreffende notaris, maar door verschillende rechtszaken van Korotaev tegen Helin International waren zijn tegoeden bevroren. "De procedure loopt al een poosje, maar dat wil niet zeggen dat we lijnrecht tegenover elkaar staan. We zijn nog steeds met elkaar in gesprek," aldus AD Collard tegenover het eerder genoemde medium.

 

Waarschijnlijk is dat de degradatie van de club, afgelopen weekend, schot in de zaak heeft gebracht. Roda JC moet nu een begroting zien te dichten met veel minder inkomsten.

 

Vrijspraak

In afwachting van zijn definitieve vrijspraak in de Helin-zaak, blijft Aleksei Korotaev nog altijd in de Verenigde Arabische Emiraten. De Zwitserse zakenman krijgt binnen afzienbare tijd te horen of zijn geldstraf (wat eerst een driejarige celstraf was) niet betaald hoeft te worden. Volgens 1Limburg is zijn reisverbod inmiddels opgeheven en zou Korotaev dus wel naar Kerkrade kunnen komen.

 

foto: De Limburger