'Roda JC toch in vergevorderd stadium met Red Bull'

Een overname door Aleksei Korotaev lijkt toch langer te gaan duren dan verwacht, waardoor Roda JC Kerkrade gesprekken met andere investeerders serieus heeft geopend afgelopen week. Het energyblikjes-concern Red Bull lijkt beet te hebben, nadat bovenstaande afbeelding vandaag een korte tijd op de social media heeft gestaan.

 

Red Bull - dat onder andere ook de naamgever is van RB Leipzig, Red Bull Salzburg en Red Bull New York - zal vanaf komend seizoen de nieuwe eigenaar worden van Roda JC Kerkrade. Roda JC zal dan door het leven gaan als RB Kerkrade. Doordat de KNVB het niet toestaat dat een merknaam aan een clubnaam wordt verbonden, zal de afkorting van RB 'Roda Balsport' zijn.

 

De traditionele clubkleuren geel-zwart zullen dan naar alle waarschijnlijkheid ook verdwijnen uit het Parkstad Limburg Stadion, dat voorlopig wel nog zo zal blijven heten. Roda JC was niet bereid voor uitgebreid commentaar vandaag: "We reageren nog niet op dit overnamegerucht. De komende dagen zal het een en ander bekend worden."

 

Website Red Bull

Een actieve volger van Roda_Tweets stuurde tevens onderstaande foto door van de website van Red Bull. Daarop valt te lezen dat het merk daadwerkelijk vanaf komend seizoen het voor het zeggen zal krijgen in Zuid-Limburg. Het bericht is inmiddels offline gehaald door Red Bull.

 

foto: Twitter