Korotaev wint zaak om handtekening-vervalsing

De rechter in Dubai heeft vandaag een positieve uitspraak gedaan in 'case 2' die Aleksei Korotaev aanspande tegen investeringsmaatschappij Helin International inzake de vervalsing van de handtekening van hem. 'De handtekening is inderdaad vervalst', luidde het oordeel. Twee personen van Helin hebben een éénjarige celstraf plus deportatie uit het land gekregen.

 

Het nieuws is een positieve opsteker voor Roda JC Kerkrade, dat nog altijd afwacht op een eventuele overname van Korotaev. De Zwitser mag de Verenigde Arabische Emiraten echter nog steeds niet verlaten, aangezien de uitspraak van 'case 1' komende week is.

 

Naamzuivering

In 'case 1' (de zaak die Helin tegen Korotaev aanspande wegens het uitschrijven van de ongedekte cheque) werd Korotaev's celstraf eerder dit jaar omgezet in een geldboete van 3500 euro, maar Korotaev diende zelf beroep in tegen die uitspraak. Hij wilde volledig vrijgesproken worden om zijn naam te zuiveren. Volgende week is er weer een zitting en verwacht wordt dat er - eindelijk - een uitspraak volgt. 

 

Pas wanneer in 'case 1' een vrijspraak volgt, is Korotaev écht vrijgesproken en zou de zakenman Dubai mogen verlaten en de overnamegesprekken met Roda JC kunnen hervatten. Sinds februari vorig jaar loopt 'case 1' al en sinds dat moment staat de aandelenoverdracht van Frits Schrouff naar Korotaev op on hold bij Roda JC.

 

foto: De Limburger