Huub Stevens teruggetrokken als adviseur bij Roda JC

Huub Stevens heeft zichzelf teruggetrokken als adviseur voor Roda JC Kerkrade. De 64-jarige Limburgse oud-coach laat aan De Limburger weten dat hij die taak bij Roda laat voor wat het is. Wel blijft Stevens actief als scout op de Duitse markt voor de club.

 

Afgelopen seizoen werd Stevens als ultieme poging voor lijfsbehoud in de laatste week voor de spelersgroep gezet. Uiteindelijk werd er over twee duels van MVV Maastricht gewonnen, waardoor er dit voetbaljaar Eredivisievoetbal in Kerkrade is. Stevens heeft dit seizoen vervolgens Roda JC met enkele spelers uit zijn Duitse netwerk voorzien (onderanderen Engels en Avdijaj). Maar meer zag Stevens niet gebeuren met zijn voetbal-know-how: "Ik heb een aantal keer advies gegeven, maar daar werd niets mee gedaan. Of dit pijn doet? Ja, zo kun je het stellen," vertelt tegenover het eerder vernoemde medium. 

 

Onverwachts

Hoewel de timing van dit bericht, in aanloop naar de belangrijke wedstrijd Sparta-thuis, al niet perfect is, zorgde het besluit van Stevens ook de nodige verrassende blikken bij zowel Harm van Veldhoven en Wim Collard. "We hebben nooit iets gemerkt van enige onvrede bij Huub. We hebben in de transferperiode intensief met hem samengewerkt, dat was ook de bedoeling. Daarna is dat wat minder geworden. Ik ben me van geen kwaad bewust," aldus ad Collard. Van Veldhoven onderstreept dat: "Ik ben hierdoor verrast. Huub heeft goede contacten met Duitsland en daarin werken we naar mijn mening goed samen." 

 

Ook bij de clubeigenaar Frits Schrouff kwam het bericht van Stevens onverwachts aan: "Ik bel Huub ongeveer een keer in de twee maanden en dan praten we bij over de club. Huub krijgt goed betaald en levert ook goed werk."

 

foto: De Limburger