Roda JC licht optie in contract van Robert Molenaar

De optie in het contract van Robert Molenaar is gelicht door Roda JC Kerkrade. De 49-jarige coach staat daardoor ook in het komende seizoen (2018/19) voor de groep. Begin dit seizoen kwam Molenaar terecht in Kerkrade, nadat hij bij FC Volendam werd ontslagen.

 

Technisch Directeur Harm van Veldhoven legt de keuze voor de verlenging van Molenaar's contract uit op de clubwebsite: “We hebben aan het begin van het huidige seizoen bewust gekozen voor Robert. Wij vinden dat hij als trainer en persoon past binnen deze club en bovendien is hij een wezenlijk onderdeel in de visie die wij als club naar buiten toe willen uitdragen." Van Veldhoven vervolgt: "Het schept bovendien duidelijkheid naar de toekomst toe om in dit vroege stadium aan te geven dat we ook volgend jaar met elkaar doorgaan. Wij hebben alle vertrouwen dat wij de juiste weg in zijn geslagen."

 

Kritiek onder de fans

Hoewel de directie van de club volledig achter Molenaar staat, is zijn positie bij enkele fans een discussiepunt. De achterban noemt hem als de oorzaak achter de tegenvallende resultaten en de daardoor ontstaande degradatiestrijd. Ook het vaak wisselen van zijn basisopstelling wordt hem niet altijd in dank afgenomen. 

 

Met de vandaag gecommuniceerde contractverlenging snoert Roda JC deze supporters de mond door Molenaar juist langer aan de club te binden. De club hoopt op betere tijden en daarbij behoort een 'trainerskerkhof', zoals het in de voorgaande jaren vaker het geval is geweest, niet.

 

foto: ProShots