Sportpark Kaalheide wordt rookvrij

Roda JC Kerkrade heeft, in goed overleg met Achilles Top en Gemeente Kerkrade, besloten dat het jeugdcomplex Sportpark Kaalheide vanaf 1 maart dit jaar rookvrij wordt. Dat besluit komt mede door de nationale actie 'Rookvrije Generatie', die wilt voorkomen dat de jeugd opgroeit met roken.

 

Algemeen directeur Wim Collard: "Op ons sportcomplex creëren wij een topsportklimaat, zodat alle jeugdteams kunnen werken aan een optimale ontwikkeling en hun trainingen en wedstrijden kunnen spelen. Roken en meeroken past niet in de topsport-mentaliteit, daarnaast is het ook nog eens schadelijk, zeker voor jonge kinderen. We willen ook een voorbeeldrol vervullen en juichen het toe als amateurverenigingen hun sportpark ook rookvrij maken".

 

Vanaf 1 maart zal het Sportpark dus rookvrij worden. De club vraagt rokers, die toch naar wedstrijden of trainingen komen kijken, buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. Er wordt op het terrein geen alternatieve plaats aangewezen waar gerookt mag worden. Op de website van Roda JC Midden in de Maatschappij wordt er opgeroepen elkaar eraan te helpen herinneren: "Het zal even wennen zijn, maar wij willen als Roda JC Voetbal Academie onze jeugd beschermen tegen roken en hen een gezond voorbeeld geven!"

 

foto: mapio.net