Roda JC sleept de KNVB voor de rechter

Via een kort geding wilt Roda JC Kerkrade het alsnog voor elkaar krijgen om de laatste kleine tien minuten van de bekerwedstrijd tegen Willem II over te spelen. Door het inmengen van de videoscheidsrechter werd de 2-3 van Donis Avdijaj (foto) in de 82e minuut afgekeurd. Via strafschoppen vloog Roda er uiteindelijk uit.

 

De club claimt dat de beslissing van VAR (Video Assistant Referee) niet juist is. Hoewel Mikhail Rosheuvel daadwerkelijk een handsbal beging op het middenveld, kwam Willem II tot twee keer toe terug aan balbezit. Maar volgens Dennis Higler en Jochem Kamphuis (dienstdoende veld- en videoscheids) was er, door het snelle balverlies, geen sprake van balbezit voor de Tilburgers.

 

Niet alleen op sportief gebied word de club tegengehouden, ook financieel gezien is het een fikse aderlating. De geschatte waarde van het mislopen op de halve finale van de TOTO KNVB Beker ligt op zo'n half miljoen euro. Het kort geding dient komende week donderdag om twee uur 's middags in Utrecht.

 

Afgekeurd protest

Eerder diende Roda JC al protest in, bij de voetbalbond zelf. Dit liep echter op niets uit. De bond schaart zich achter spelregel 5, die het onmogelijk maakt om protest in te dienen tegen een beslissing van een scheidsrechter (ook wanneer dit een videoref is).

 

foto: ProShots