Roda voert overnamegesprekken met Salar Azimi

Aleksei Korotaev is niet meer de enige overnamekandidaat bij Roda JC Kerkrade. De Iraans-Nederlandse Salar Azimi was gisteren (woensdag) aandachtig toeschouwer bij de thuiswedstrijd tegen Ajax. Eerder sprak hij al met huidig eigenaar Frits Schrouff, aldus De Limburger.

 

Tegen dat medium bevestigde Schrouff dat hij met deze mogelijke investeerder had gesproken. "We hebben een onderhoud gehad. Dat gaf me een positief gevoel." Het is gissen over hoe serieus de interesse van Azimi in Roda is. Eerder deze week dook zijn naam al op bij KV Oostende, dat ook een nieuwe eigenaar zoekt.

 

Asielzoeker

Azimi, op de foto voor zijn Lamborghini op het trainingscomplex van NAC Breda, is een 'selfmade' miljonair. Hij kwam op dertienjarige leeftijd samen met zijn broer en ouders van Iran naar Europa. Azimi maakte hier snel fortuin in de telecombusiness. Daarnaast opende hij ook een hotel. Woonachtig is de zakenman in een kasteel in het Zeeuws-Vlaamse Aardenburg.

 

NAC Breda

Vorig seizoen beloonde Azimi de selectie van de Bredase voetbalclub met een promotiepremie van €110.000,- en gaf hij gratis bier en champagne aan de achterban tijdens de Play Off-finale. Hij noemde het destijds een begin van een mooie samenwerking.

 

Korotaev

De Zwitser Aleksei Korotaev is een jaar verbonden geweest aan een - onterechte - celstraf in Dubai. Afgelopen weekend werd duidelijk dat zijn celstraf is omgezet in een geldboete van een schamele drieënhalf duizend euro. Korotaev kreeg daarop zijn paspoorten terug, maar kan de Emiraten alsnog niet verlaten. Hij gaat in beroep om zijn naam helemaal te zuiveren.

 

Schrouff houdt ook de deur voor Korotaev nog steeds open, maar veel geduld heeft de Landgraafse 'bamimagnaat' niet meer. "Aleksei moet zich dan wel vlug melden. De hele zaak rond hem duurt lang, het moet niet steeds weer uitstel worden."

 

foto: Stefan Damen © RV