Celstraf-eis Aleksei Korotaev van de baan

Goed nieuws voor Aleksei Korotaev en Roda JC Kerkrade. De rechter in Dubai heeft de celstraf-eis voor de zakenman omgezet in een geldboete van 3500 euro, zo weet De Limburger dinsdagavond te melden. Korotaev heeft zijn paspoorten terug, maar gaat in beroep omdat hij geen strafblad wilt.

 

Een jaar na zijn gevangenname, is Korotaev's driejarige celstraf per direct omgezet in een geldboete ter hoogte van het eerder genoemde bedrag. "Dat de eis is omgezet naar een boete, toont aan dat Aleksei het gelijk aan zijn zijde heeft," aldus zijn woordvoerder Francois Gonin. Korotaev kan, door het terugkrijgen van zijn paspoorten de Verenigde Arabische Emiraten verlaten, maar hij wacht zijn beroepszaak af. Hij wilt ook de boete van drieënhalf duizend euro van tafel.

 

Goed nieuws

Ook in de bestuurskamers van het Parkstad Limburg Stadion heeft het goede nieuws geklonken. "We wachten af en laten Aleksei zijn zaken regelen in Dubai," aldus algemeen directeur Wim Collard. Korotaev heeft meermaals laten weten met Roda JC in zee te willen gaan, als alles voorbij is. Mocht alles rondkomen, zal hij de aandelen van nu nog eigenaar Frits Schrouff overnemen.

 

foto: De Limburger