Roda JC gaat protest aantekenen tegen VAR-beslissing

Roda JC Kerkrade is het niet eens met de beslissing van videoscheidsrechter Jochem Kamphuis. Die keurde gisterenavond tijdens het Bekerduel Willem II-Roda JC de 2-3 van Donis Avdijaj af, nadat Mikhail Rosheuvel een handsbal op de middenlijn had gemaakt. De Kerkraadse club zet momenteel enkele argumenten op papier die na het weekend richting Zeist gaat, zo weet De Limburger vrijdagmiddag te melden.

 

Rosheuvel toucheerde de bal in de 81e minuut licht met zijn hand, waarna Willem II in balbezit kwam. Willem II'er Konstantinos Tsimikas verspeelde de bal daarna tot twee keer toe, waardoor Rosheuvel een nieuwe aanval opzette. Via Maecky Ngombo kwam de bal bij Avdijaj die scoorde. Scheidsrechter Dennis Higler keurde de treffer goed, maar werd even later overruled door VAR Jochem Kamphuis. Tegen dat besluit tekent Roda, dat later in het duel door penaltys uit het Bekertoernooi vloog, nu protest aan.

 

Achter besluit

De KNVB gaf eerder op de dag aan, achter de beslissing van Kamphuis te staan en het doelpunt te annuleren. Wel gaat het moment door naar een internationaal bureau, dat het moment gaat onderzoeken. Zij kunnen verder niets aan het besluit veranderen.

 

foto: Roda_Tweets