Transfer Deadlineday: 31 januari 2018

'De dag die je wist, dat zou komen...' De winterse transferperiode sluit vanavond om 23.59 uur in Nederland en dus staat er nog wel iets te gebeuren. Waar Pierre-Emerick Aubameyang vanmiddag van Borussia Dortmund naar Arsenal transfereerde, is het nog niet gedaan met de ontwikkelingen omtrent Roda JC. Zoals gebruikelijk gaan wij jullie via deze 'livefeed' op de hoogte houden van de laatste bewegingen van en over de Koempelclub op deze slotdag van de transfermarkt.

 

 

1 februari 12.30 uur: Oud-Roda JC'er Beni Badibanga op huurbasis naar Lierse SK

 

Er is toch nog een transfer te melden die gisterenavond nog voor twaalf uur 's nachts is doorgevoerd. Beni Badibanga, die vorig seizoen op huurbasis bij Roda JC Kerkrade speelde, mag het nu een half jaar gaan proberen bij het Belgische Lierse SK dat uitkomt in de tweede divisie van België. Hij wordt verhuurd door Standard Luik, de ploeg waar Roda hem ook van huurde.

 

 

1 februari 00.00 uur: De markt is GESLOTEN!

 

Een rustige transfer deadlineday voor Roda JC Kerkrade is ten einde gekomen. Bij Roda JC is alleen Patrick Banggaard bij de selectie gehaald. Verder is er niets meer gebeurd. Alleen transfervrije spelers kunnen nu nog door Nederlandse ploegen aan de selectie worden toegevoegd.

 

AANGETROKKEN: Maecky Ngombo (transfervrij); Donis Avdijaj (FC Schalke, gehuurd); Patrick Banggaard (Darmstadt, gehuurd)

VERTROKKEN: Frederic Ananou (FC Ingolstadt)

 

 

31 januari 21.00 uur: Oud-speler Marcos Gullón heeft een nieuwe club

De Spaande middenvelder Marcos Gullón heeft op deze transfer deadlineday een nieuwe club gevonden. Gullón, die in januari 2016 overkwam van het Cypriotische Apollon Limassol, gaat aan de slag bij FC Fuenlabrada, dat uitkomt in de derde divisie van zijn thuisland Spanje.

 

Namens Roda speelde hij 32 officiële duels, waarin hij een maal scoorde en ook een keer een assist gaf op een doelpunt.

 

 

31 januari 12.50 uur: Banggaard in gesprek met clubleiding Roda JC

De Deense verdediger Patrick Banggaard lijkt volgens verschillende media in gesprek te zijn met de clubleiding van Roda JC Kerkrade. Banggaard, onder contract bij het Duitse Darmstadt '98. De BILD meldde ook al dat de 23 jarige verdediger lijkt te vertrekken bij ploeg uit de Tweede Bundesliga.

 

Precies een jaar geleden verruilde Banggaard het Deense FC Midtjylland voor Darmstadt, dat een bedrag van zes ton neertelde voor hem. Dit seizoen staat de teller van Banggaard pas op negen duels.