Roda JC huurt Patrick Banggaard van Darmstadt

De Deense verdediger Patrick Banggaard speelt de rest van dit seizoen op huurbasis voor Roda JC Kerkrade. De 23 jarige mandekker wordt gehuurd van het Duitse Darmstadt '98 en is de vervanger van de naar Ingolstadt vertrokken Frederic Ananou.

 

Trainer Robert Molenaar is enthousiast over Banggaard: "Het is een jongen met internationale ervaring. Door vertrek Frederic Ananou zaten we dun in verdedigers, dat is nu opgelost."

 

Bij Die Lilien speelde de Deense-mandekker sinds zijn komst (januari 2017) mee in slechts achttien duels, waarin hij een maal wist te scoren. Daarvoor droeg hij 110 maal het shirt van FC Midtjylland, dat zes ton ontving voor de transfer naar Darmstadt.

 

Vervanger Ananou

Met de komst van Banggaard heeft de Kerkraadse Eredivisionist de plek van Frederic Ananou ingevuld. Ananou vertrok vorige week voor een bedrag rond het half miljoen naar FC Ingolstadt, dat net als Darmstadt uitkomt in de Tweede Bundesliga. Het grote verschil met Ananou is de lengte. Waar Ananou met 1,83m genoegen moest nemen, steekt Banggaard er met 1,97m ver bovenuit.

 

foto: Alexander Scheuber/Bongarts