'Gebruikelijke drie' afwezigen bij Roda JC

Speelronde twintig begint morgen voor Roda JC Kerkrade. En dus is het weer tijd voor de wekelijkse rubriek 'Buitenspel'. Voorafgaand aan elke wedstrijd zullen wij weer de spelers die wegens blessures en/of schorsingen niet mee kunnen doen in het eerstvolgende duel, voor jullie op een rijtje zetten. Vandaag kijken we naar de match van morgenmiddag: Roda JC Kerkrade-Excelsior Rotterdam. Wie zal dit duel aan zich voorbij moeten laten gaan?

 

Roda JC Kerkrade: Aan de kant van de Geel-Zwarten ontbreken de reeds bekende drie Mitchel Paulissen, Célestin Djim en Ashton Götz. Paulissen en Djim zijn aan het revalideren van hun kruisband-blessures en Götz is nog niet hersteld van zijn buikspier- en liesklachten. Verder zal Roda natuurlijk aantreden zonder de deze week verkochte Frederic Ananou. Chris Kum lijkt zijn logische opvolger te zijn in de basis, morgenmiddag.

 

Excelsior Rotterdam: Bij de ploeg uit Kralingen is het blessurelijstje niet veel groter. Alessandro Damen (knie), Desevio Payne (buikspieren) en Zakaria El Azouzzi (lies) zullen morgen niet te zien zijn op het speelveld in Kerkrade. Aanvoerder Ryan Koolwijk hervatte deze week wel de trainingen bij de ploeg van oud Roda-spelers Anouar Hadouir, Hicham Faik en Mike van Duinen, maar is niet voldoende hersteld van zijn rugblessure. Ook hij staat dus morgen niet op het wedstrijdformulier als basis- of wisselspeler. Wie wel kan gaan spelen, is aanwinst Levi Garcia. De buitenspeler is door Excelsior gehuurd van AZ en kan morgen zijn debuut maken namens de Rotterdammers.