Vancamp: 'Dan ben ik bereid om nog een jaar te blijven'

Afgelopen zomer versterkte Jorn Vancamp - op huurbasis - de aanvalslinie van Roda JC Kerkrade. Voetbalbelgie.be sprak met de jonge aanvaller over zijn eerste halfjaar in Zuid-Limburg en hoe het kan dat hij nog steeds 'droog' staat.

 

"2017 was niet mijn beste jaar. In de familie kregen we te maken met een overlijden van een persoon die mij zeer nauw was en daar had ik het echt wel even moeilijk mee. Daarnaast haalde Anderlecht ook nog een andere aanvaller bij de selectie, waardoor ik verder zakte in de prikorde." In de zomer meldde zich een aantal ploegen, waaronder Roda JC bij de spits: "Ik was rond met NAC Breda, bijvoorbeeld. Maar toen Harm van Veldhoven namens Roda, interesse toonde, was de keus snel gemaakt," aldus Vancamp, die een goede relatie heeft met de td van de Koempelclub door een eerdere samenwerking bij KV Mechelen. "Hij kende mijn sterke en minder sterke punten en het is altijd fijn om iemand te hebben die je door en door kent."

 

"In de openingswedstrijd tegen PEC Zwolle (foto) had ik eigenlijk al twee doelpunten moeten scoren. Maar ik miste scherpte en focus in het begin. Erg jammer." Op de vraag of het bij hem knaagt, nog altijd op nul doelpunten te staan, is hij makkelijk: "Ja, natuurlijk knaagt dat. Maar ik merk dat ik veel stappen vooruit zet en hoop natuurlijk in dit jaar mijn eerste doelpunt te kunnen maken hier."

 

 

Hoewel er bij Anderlecht een zoektocht is naar een aanvaller, keert Vancamp niet vroegtijdig terug naar Brussel. "Ze hebben met mij geen contact gehad, maar ik zou het ook niet netjes vinden om Roda achter te laten. Daarbij vertelden ze mij aan het begin van het seizoen dat ik in Kerkrade zou beginnen én eindigen. Dat lijkt mij vrij duidelijk dan." Normaliter keert hij deze zomer wel weer terug naar de Beglische hoofdstad, om daar aan te sluiten bij de A-kern en minuten te maken daar. "Mocht dat niet lukken, ben ik zeker bereid om nog een jaar voor Roda uit te komen. Óók als we dit seizoen zouden degraderen, maar dat zie ik absoluut niet gebeuren.

 

foto: ProShots