FC Ingolstadt aan de haal met Frederic Ananou

Roda JC Kerkrade heeft Frederic Ananou verkocht aan het Duitse FC Ingolstadt. In Beieren tekent de Duitse jeugdinternational een contract tot medio 2021. Het bedrag wat voor de twintigjarige mandekker is neergelegd, is onbekend.

 

"Ingolstadt is een relatief jonge en ambitieuze ploeg. Ik zie hierin een goede mogelijkheid om mijn volgende stap te maken," aldus Frederic Ananou op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever. "Ik ben ook erg dankbaar dat ze (Ingolstadt, red.) mij de kans geven om in mijn geboorteregio te spelen en hoop dat ik mij hier goed kan ontwikkelen."

 

Frederic Ananou heeft anderhalf seizoen in Kerkraadse dienst gewerkt. In zijn eerste seizoen was hij wekelijks terug te vinden in de basis en ging afgelopen zomer met Duitsland onder-20 mee naar het Jeugd WK in Zuid-Korea. Dit seizoen hing hij tussen bank en basis in bij de Koempelclub, dat nu opzoek is naar een vervanger voor Ananou.

 

Bij Ingolstadt gaat Ananou meedoen om de strijd voor promotie naar de Bundesliga, de hoogste voetbaldivisie van Duitsland. Die Schanzer staan momenteel op de vijfde positie in de Tweede Bundesliga.

 

"Wij bedanken Freddy voor zijn inzet bij Roda en wensen hem heel veel succes toe bij zijn nieuwe club in Duitsland.''

 

foto: ProShots