Ashton Götz ondanks training niet erbij tegen Twente

De winterstop is voorbij en we kunnen weer gaan voetballen. En het is weer tijd voor de wekelijkse rubriek 'Buitenspel'. Voorafgaand aan elke wedstrijd zullen wij weer de spelers die wegens blessures en/of schorsingen niet mee kunnen doen in het eerstvolgende duel, voor jullie op een rijtje zetten. Vandaag kijken we naar de match van morgenavond: Roda JC Kerkrade-FC Twente. Wie zal er in de negentiende speelronde van de Eredivisie te zien zijn?

 

Roda JC Kerkrade: Bij de Koempelclub moet het nog gaan blijken of beide aanwinsten Maecky Ngombo en Donis Avdijaj in de basis gaan starten. "Ik zeg nooit wie er wel of wie er niet gaan spelen," aldus trainer Robert Molenaar. Waar de keuzeheer wel een wissel lijkt toe te passen, is op het middenveld. Mohamed El Makrini lijkt zijn plek te moeten afstaan aan Ognjen Gnjatic. Rechtsback Ashton Götz deed afgelopen week wel weer mee bij een groepstraining, maar is nog niet voldoende hersteld van zijn liesblessure voor een plek in de wedstrijdselectie. Mitchel Paulissen en Célestin Djim ontbreken sowieso nog bij Roda, beide staan al geruime tijd buitenspel door zware knieblessures.

 

FC Twente: De ploeg uit het Overijsselse Enschede heeft geen lekkere eerste competitiehelft achter de rug. Met de komst van Adam Maher en Mounir El Hamdaoui hopen ze het tij te keren. "Adam is speelgerechtigd en gaat spelen," laat trainer Gert-Jan Verbeek weten, El Hamdaoui is nog niet speelgerechtigd en zien we dus morgen niet actief in het Parkstad Limburg Stadion. Ook Danny Holla is geblesseerd bij de gasten. Achter de namen van Stefan Thesker en Luciano Slagveer staan vraagtekens.