Auassar keert weer terug, Kum nog altijd afwezig

In deze rubriek op vermelden wij, voorafgaand aan elk duel, de spelers die wegens blessures en/of schorsingen niet mee kunnen doen in de eerstvolgende wedstrijd. Vandaag kijken we vooruit naar het duel van vanmiddag: Feyenoord-Roda JC Kerkrade. Wie moet er straks in de Rotterdamse Kuip toekijken?

 

Feyenoord: Bij Feyenoord ontbreken vijf spelers op Kerstavond. Trainer Giovanni van Bronckhorst kan geen beroep doen op de linksbacks Ridgeciano Haps (sleutelbeen) en Miquel Nelom (bovenbeen). Ook het vaste centrale duo Eric Botteghin (knie) en Jan-Arie van der Heijden (kuit) zal niet in actie kunnen komen. Daarnaast zal Michiel Kramer ook niet op het wedstrijdformulier staan. De aanvaller werd geschorst omdat hij donderdag in de rust van het Bekerduel tegen Heracles een broodje kroket at. De staf accepteerde dit niet en legde een disciplinaire schorsing op.

 

Roda JC Kerkrade: Bij Roda ontbreken er vier spelers. De langdurig, aan hamstring geblesseerde Mitchel Paulissen en Célestin Djim, Ashton Götz - die last heeft van zijn buikspier en lies - en centrale verdediger Christian Kum, die last heeft van zijn rug en hamstrings. Adil Auassar, die geschorst was tegen VVSB in de Beker, keert terug in de basis. Dani Schahin, die tegen datzelfde VVSB een rode kaart kreeg, is 'gewoon' van de partij. Hij kreeg twee maal geel, waardoor de schorsing alleen geldt voor het Bekertoernooi.