Dijkhuizen geschorst, Kum nog altijd afwezig

In deze rubriek op vermelden wij, voorafgaand aan elk duel, de spelers die wegens blessures en/of schorsingen niet mee kunnen doen in de eerstvolgende wedstrijd. Vandaag kijken we vooruit naar het duel van vanavond: Roda JC Kerkrade-VVV Venlo. Wie moet er straks bij de eerste Limburgse Derby in de Eredivisie sinds vijf jaar toekijken?

 

Roda JC Kerkrade: Naast de reeds bekende blessures bij Mitchel Paulissen en Célestin Djim (beiden hanstrings) en Ashton Götz, mist Roda JC vanavond nog twee spelers. Verdediger Chris Kum heeft, net als Paulissen en Djim, last van zijn hamstrings en daarnaast ook een rugkwetsuur. De Duitser miste woensdag ook al het competitieduel tegen ADO Den Haag. Rechtsback Henk Dijkhuizen is, door zijn tweede gele kaart tegen ADO, geschorst. Adil Auassar keert terug van zijn schorsing, en zal ook weer in de basis verwacht worden. Ananou-Werker-Auassar-Vansteenkiste lijkt de meest logische verdedigingslinie.

 

VVV-Venlo: De bezoekers hebben een duidelijk kortere lijst met afwezigen. Alleen middenvelder Danny Post reist niet mee naar Kerkrade wegens een voetblessure. Voor de rest is het team van keuzeheer Maurice Steijn dus compleet voor de derby tegen Roda JC.