Ashton Götz mist Heerenveen-thuis door spierblessure

In deze rubriek op vermelden wij, voorafgaand aan elk duel, de spelers die wegens blessures en/of schorsingen niet mee kunnen doen in de eerstvolgende wedstrijd. Vandaag kijken we vooruit naar het duel van morgenmiddag: Roda JC Kerkrade-SC Heerenveen. Wie moet het duel tussen het Zuiden en het Noorden aan zich voorbij laten gaan?

 

Roda JC Kerkrade: Bij de Kerkradenaren ontbreken de langdurig geblesseerde Mitchel Paulissen en Célestin Djim nog steeds wegens hun kruisbandblessure's. Ook Ashton Götz zal er niet bijzijn morgenmiddag. De Amerikaanse Duitser heeft een buikspierblessure en kan zodoende niet in actie komen. Henk Dijkhuizen lijkt de meest logische vervanger, maar Frederic Ananou maakt ook kans op een plek in de basisopstelling. Jorn Vancamp, die afgelopen week tegen Ajax een achillesblessure opliep, zou aanvankelijk twee weken buitenspel staan, maar de Belgische aanvaller is alweer fit. Hij zal dus op het wedstrijdformulier genoteerd kunnen worden. Ognjen Gnjatic, die vorige week nog terugkeerde bij de wedstrijdselectie, is een twijfelgeval voor Robert Molenaar.

 

SC Heerenveen: De Friesen hebben een stuk minder kopzorgen. De huidige nummer negen van de Eredivisie mist reservedoelman Martin Hansen door een polsblessure. Aber Zanelli moet het duel tegen Roda laten schieten door een voetkwetsuur. Het meespelen van de Noormannen Daniel Höegh en Martin Ödegaard is wel onzeker. Höegh kreeg deze week op de training een tik tegen zijn enkel te verwerken, maar trainde tijdens de afsluitende training 'gewoon' weer mee. Real Madrid-huurling Ödegaard trainde nog apart van de groep. Heerenveen-trainer Jürgen Streppel: "We zijn wel of hij er morgen bij is." Mocht dat niet het geval zijn, zal zijn plek worden ingenomen door Marco Rojas of Nemanja Mihajlovic.