Maecky Ngombo speelt wedstrijd mee bij Jong Roda JC

In een oefenwedstrijd van Jong Roda JC Kerkrade is een oude bekende opgedoken. Aanvaller Maecky Ngombo heeft achttien minuten meegespeeld bij het tweede elftal van Roda JC. Sanharib Malki speelde 72 minuten in de oefenpot tegen Jong FC Utrecht mee, die met 1-0 gewonnen werd.

 

Het optreden van Ngombo (foto) is een verrassing. De 22-jarige Belg verruilde Roda JC in de zomer van 2016 voor Fortuna Düsseldorf, nadat hij in de clinch geraakte met destijds technisch directeur Ton Caanen. Volgens Caanen zou Ngombo een veel te riant salaris hebben gevraagd, Ngombo legde op zijn beurt de zwarte piet bij Caanen en vertelde dat hij 'niet eens de helft van de genoemde drie ton' eiste.

 

Het avontuur bij Düsseldorf duurde overigens niet lang voor Ngombo. Hij speelde zeven duels en werd in de winter verhuurd aan het Engelse MK Dons. Ook dat werd geen succes voor de voormalig supersub van Roda JC, waarop Düsseldorf zijn contract op de laatste dag van de afgelopen transfermarkt verscheurde en Roda hem dus op transfervrije basis naar de club kan halen.

 

Sanharib Malki

Naast Ngombo maakte ook Sanharib Malki zijn return in het Zwart-Geel. Hij speelt zijn eerste duel binnen Roda sinds 2013. Aanvankelijk zou de 33-jarige Syriër al gespeeld hebben in het oefenduel van Roda JC tegen STVV, vorige maand. Maar kort daarvoor kreeg Malki last van een klein kwetsuur waarop besloten werd, rustig aan te doen met hem.

 

foto: Pro Shots