Sint Truidense VV te sterk voor Roda in een oefenduel

Het geplande oefenduel tegen Sint Tuidense VV werd vandaag door Roda JC Kerkrade verloren. De nummer vijf van de Belgische Jupiler Pro League zegevierde vanmiddag met 2-0 na negentig minuten voetbal.

 

Zonder Sanharib Malki - waar algemeen directeur Wim Collard afgelopen week nog over bevestigde, in aanmerking te komen voor een contractvoorstel - wist Roda JC niet echt een leuk duel voor te schotelen in stadion Stayen. Ook Frederic Ananou (interlands voor Duitsland U20) en Tsiy Ndenge (blessure) misten het duel. Ashton Götz, die het uitduel tegen Sparta Rotterdam nog miste wegens een griepje, was er vandaag wel weer bij aan de kant van Roda JC.

 

 

Namens de Kanaries opende Samy Bourard vanuit een afvallende bal de score (doelman Filip Kurto kwam niet adequate uit bij een voorzet). Kort voor rust bepaalde Roman Bezoes de eindstand. Kurto keerde ditmaal de voorzet wel, maar kon niet voorkomen dat de Oekraïnse international met een lobje de rebound wel benutte. Jorn Vancamp miste kort voor het einde nog een levensgrote kans op de 1-2 en Célestin Djim viel nog geblesseerd uit.

 

Opstelling Roda JC: Kurto | Götz, Kum Werker, Dijkhuizen | Rutjes, Gustafson, Engels | Djim, Vancamp en Van Velzen

 

foro: Rico Dreessen (Facebook)