BREEK: Aleksei Korotaev op borgtocht vrijgelaten

Roda JC Kerkrade-geldschieter Aleksei Korotaev is na zeven maanden vast gezeten te hebben, op borgtocht vrijgelaten door de rechters in de Verenigde Arabische Emiraten. Zo bevestigde Korotaev's woordvoerder Antoine Casanova vanavond aan De Limburger.

 

Eind februari zou Korotaev een ongedekte cheque van 17,5 miljoen euro aan Helin International hebben uitgeschreven. Maar de Zwitserse zakenman zegt dat hij erin is geluisd. Eerder bleek al dat de aangeleverde bewijsstukken mogelijk vervalst waren. Na vele malen een borgtocht aan te hebben gevraagd, is er vandaag eindelijk door de Dubaise rechtbank toegestemd.

 

Wel heeft Korotaev geen beschikking over zijn paspoort, dat nog steeds wordt vastgehouden door de autoriteiten, en blijven zijn banktegoeden bevroren. 

 

Schrouff

Nog grootaandeelhouder van Roda JC, Frits Schrouff, is verrast met het nieuws: "Ik had wel stille hoop, maar had dit niet verwacht", aldus de Landgraafse zakenman. "Ik zie dit als een klein succes. Nu moeten we kijken wat dit voor gevolgen heeft."

 

foto: ANP