Boze Simon Gustafson: 'A fucking shit game'

Na afloop van het verloren competitieduel tegen Willem II, gisterenavond, hield middenvelder Simon Gustafson zich niet in tegenover de media. De Zweed was niet te spreken over het vertoonde spel van zichzelf en van zijn teamgenoten: "Er klopte gewoon helemaal niets van aan onze kant", vertelt hij tegenover Voetbal International.

 

"A fucking shit game. Sorry voor mijn woordkeuze, maar ik kan er niets anders van maken. Als wij honderd procent spelen, gaan we winnen. Maar tot nu toe hebben we voor mijn gevoel alleen nog maar op zeventig procent gepresteerd. En tegen Willem II lukte zelfs dat niet. We schoten overal te kort. Verdedigend, aanvallend, in de duels, in de passing, techniek, táctiek, alles," aldus een boze Gustafson.

 

En die boosheid probeerde hij tegenover het eerder genoemde medium niet te maskeren: "Misschien zijn het zenuwen. We hebben heus wel kwaliteit in de selectie, maar de kunst is om dat ook op het juiste moment te tonen. En juist dat hebben we nog geen enkele keer gedaan. Elke week praten we erover: 'Het moet beter.' Maar als het moment daar is, gebeurt het niet. En dan verliezen we zelfs thuis van Willem II. Als we zouden spelen zoals we kunnen, verslaan we hen altijd. Ik snap er niets van."

 

Zelfkritiek heeft de Feyenoord-huurling ook: "Ook ik was gewoon shit. Maar ik was niet bang of nerveus. Ik wil mijn kunnen tonen. Ik kan niet voor anderen spreken, maar ik vind altijd dat je het veld moet opstappen met het gevoel dat je gaat winnen, ook als dat soms niet even realistisch is. Ik heb het idee dat er een sfeer hangt, dat er verloren gaat worden. En wanneer je dat denkt, zal dat ook gebeuren. We zijn bang en maken kinderlijke fouten. Op de training gebeuren zo'n dingen ons niet, waarom tijdens een wedstrijd wel?! Dit is frustrerend en moet stoppen."

 

De tactiek van trainer Robert Molenaar is het probleem niet, volgens Gustafson. Maar de manier waarop het wordt uitgevoerd, wel: "Drie spitsen, twee spitsen of een 5-3-2; daar gaat het niet om. We moeten samen gaan spelen. Iedereen moet zich nu een spiegel voorhouden en zelfkritiek tonen. Vanaf nu moet er met 100% worden gespeeld tijdens wedstrijden. Doen we dat niet, blijven we verliezen."

 

foto: Pro Shots