KNVB weerhoudt Roda JC van promotie naar categorie 2

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond laat Roda JC Kerkrade voorlopig niet promoveren naar de financiële categorie twee. De club heeft volgens algemeen directeur Wim Collard (foto) 'meer dan genoeg' punten behaald voor promotie. Maar, zo laat de ad weten in de Voetbal International, de bond wilt persé een accountantsverklaring hebben.

 

En juist dat zorgt voor de problemen. Geen enkel accountantsbedrijf wilt die verklaring uitgeven aan Roda JC, omdat de KNVB nog niet klaar is met het onderzoek naar geldschieter Aleksei Korotaev. Een heus cirkelprobleem is het gevolg ervan. Tijdens het vorige meetmoment verklaarde Roda JC al genoeg punten te hebben, maar ging destijds toch akkoord met de indeling in categorie een.

 

Voor een promotie naar categorie twee, zijn er meer dan 65 punten nodig. Roda JC heeft bij het meetmoment zelfs meer als 100 punten weten te bemachtigen. De cub zal nu wel in beroep gaan tegen de indeling in categorie 1.

 

De twee miljoen van Korotaev

Een probleem waar de KNVB meezit, is de gegeven twee miljoen euro van Korotaev aan Roda JC. Mocht de Zwitser het geld terug willen hebben, moet Roda JC daar toe gelegen zijn. En dat is, zo bevestigde persvoorlichter Rob Goossens aan Roda_Tweets, met de huidige financiële middelen niet mogelijk. "Daarnaast is de kans dat Aleksei het geld terug wilt hebben, ook erg klein," aldus Goossens.

 

foto: Roda_Tweets