'Anderlecht-spits Jorn Vancamp op het lijstje van Roda'

Roda JC Kerkrade is volgens het Belgische medium Het Laatste Nieuws in de markt om Anderlecht-talent Jorn Vancamp te huren. Het zou gaan om een éénjarige verhuurperiode zonder een koopoptie, omdat Anderlecht nog veel potentie in de pas 18-jarige spits ziet.

 

Eerder was promovendus NAC Breda kort bij een akkoord met de huidig kampioen van België, maar de Brabanders wilden niet voldoen aan de gestelde eisen van Paars-Wit. Ook OH Leuven wilt Vancamp graag huren, maar de voorkeur van Anderlecht gaat uit naar een ploeg die actief is op het hoogste niveau.

 

Volgens voetbalkrant.com moet er een dezer dagen een akkoord volgen tussen een van beide kandidaten, waarvan Roda JC dus - zo lijkt het - de beste papieren heeft.

 

UPDATE 13/07/2017 18.30 uur:

Tegenover L1 heeft technisch directeur Harm van Veldhoven de interesse in Jorn Vancamp bevestigd, maar laat hij het in het midden of de jonge aanvaller daadwerkelijk een tijdelijke overstap zal gaan maken naar Kerkrade: "Hij heeft veel kwaliteit. Maar de vraag is, of hij klaar is om ons te helpen komend seizoen." Daarmee doelt Van Veldhoven op de nog onervarenheid van Vancamp.

 

foto: Getty Images