'Benjamin van Leer voor vier jaar naar Amsterdam'

Roda JC Kerkrade is Benjamin van Leer kwijt aan Ajax. De Telegraaf weet vanavond te melden dat de deal beklonken is en dat de geboren Houtenaar voor €900.000 vertrekt naar Ajax. Van Leer tekent voor vier seizoenen bij de vice kampioen van afgelopen seizoen.

 

Afgelopen maandag was Van Leer al in Amsterdam om een gesprek te voeren met trainer Marcel Keizer en keepertrainer Carlo l'Ami van Ajax. In de afgelopen twee dagen is er vervolgens uitvoerig contact geweest tussen Marc Overmars en Harm van Veldhoven, om de deal rond te krijgen. Vanavond is volgens het eerder genoemde medium een akkoord bereikt.

 

Roda JC krijgt uiteindelijk een bedrag rond de zeven ton, de overige twee gaan - door een clausule in het contract -  naar de doelman zelf.

 

Doelmannen schaarste

Door de transfer van Van Leer heeft Roda JC een serieus probleem tussen de palen. Geen enkele keeper, die afgelopen seizoen bij het team zat, is er nog. Yves de Winter is transfervrij vertrokken en Nick Wolters is zijn geluk gaan beproeven bij FC Dordrecht. Alleen jeugdkeeper Twan Roex, die in de slotfase van het seizoen vaak op de bank zat, is nog in Kerkrade. Op de sociale media valt te lezen dat Roda JC interesse zou hebben in de transfervrije Kostas Lamprou of in het huren van PSV-goalie Hidde Jurjus.

 

foto: Jack Kochanowski