Roda JC wil verder met Rutjes, Malki geniet interesse

De kans dat Nathan Rutjes komend seizoen nog als voetballer onder contract staat bij Roda JC Kerkrade, is aannemelijk. De club heeft hem een voorstel gedaan voor een extra jaar als voetballer, zo weet Voetbal International. Ook Henk Dijkhuizen heeft al een voorstel ontvangen.

 

De Hagenaar kan voor twee seizoenen tekenen bij De Koempelclub, maar heeft ook contact gehad met twee andere clubs. Rutjes blijft hoe dan ook behouden voor de club door zijn contract voor onbepaalde tijd, maar mocht hij nog een jaar willen voetballen, moet hij een extra contract tekenen.

 

Sanharib Malki

Zoals in bijna elke transferperiode wordt ook Sanharib Malki gelinkt aan Roda JC. De nu 33-jarige spits staat onder contract bij het Qatarese Al-Wakrah. "Ik heb met Sana twee fantastische periodes gehad (Met Beerschot en met Roda JC, red.)," vertelt Harm van Veldhoven tegen VI. "Hij is wel al wat ouder, maar hij is een optie. Ik ga geen dingen zeggen die ik niet kan waarmaken, maar wie weet wat de komende weken gaan brengen."

 

Ook over doelman Benjamin van Leer wilt de kersverse technisch directeur van Roda nog iets kwijt: "Hij geniet de meeste interesse, maar niets is concreet. Ik heb hem gezegd dat hij een belangrijke speler voor ons is en dat het voor hem niet slecht is, om nog een seizoen te blijven. Daar staat hij voor open."

 

foto: Pro Shots