Jeugdspeler Omran Haydary vertrekt naar FC Emmen

Jeugdproduct Omran Haydary heeft Roda JC Kerkrade na meer als tien jaar verlaten. De nu 19-jarige buitenspeler heeft een één jarig contractvoorstel van FC Emmen geaccepteerd. Roda wilde hem graag behouden, maar de tiener gaf zijn ja-woord aan de Drentse Eerstedivisionist.

 

In de afgelopen seizoenen was Haydary voor gemiddeld 20 doelpunten en 15 assists goed voor de jeugdteams van Roda JC, maar heeft geen contract gekregen bij de Kerkraadse club. Manager voetbalzaken van FC Emmen, Jan Korte: "We hadden hem al enige tijd op de radar, maar de laatste twee seizoenen hebben we Omran regelmatiger bekeken: wij zijn er van overtuigd dat hij toe is aan de volgende stap."

 

“FC Emmen laat zich de laatste jaren zien als een ambitieuze club met oog voor talent," aldus Haydary op de Emmense clubwebsite. "Toen mijn zakenwaarnemer mij attendeerde op de interesse van Emmen, ben ik in gesprek gegaan. Ik krijg van Emmen de kans om mezelf te laten zien op het niveau van Betaald Voetbal. Ik kan nauwelijks wachten om mij te bewijzen op het podium dat Emmen mij biedt!”

 

foto: Roda JC Voetbalacademie