Robert Molenaar nieuwe trainer van Roda JC

Roda JC Kerkrade heeft Robert Molenaar aangesteld als zijn nieuwe hoofdcoach. De 48-jarige trainer zal een één jarig contract met een optie voor een tweede seizoen tekenen in Kerkrade, zo valt er te lezen op de clubwebsite. Daarmee is hij de opvolger van Yannis Anastasiou.

 

Technisch directeur Harm van Veldhoven: “In de zoektocht naar een geschikte hoofdtrainer zijn we na een zorgvuldig proces uitgekomen bij Robert. Zijn komst betekent voor ons de gewenste invulling voor de positie van hoofdtrainer. Het is een Nederlandse coach die het Nederlands voetbal kent en die door de jaren heen al de nodige ervaring heeft opgebouwd als speler en als trainer. Wij zijn erg blij dat hij voor ons gekozen heeft want het is een trainer die past binnen onze visie en filosofie."

 

Na meerdere kandidaten werd begin deze week het lijstje van td Harm van Veldhoven uitgedund naar twee kandidaten. De andere kandidaat zou de Belg Glen de Boeck zijn geweest. Kandidaten in een eerder stadium waren onder andere Peter Maes en Jos Luhukay. Beide zijn het niet geworden door, onder meer de financiële beperktheid die Roda JC heeft.

 

Transfervrij

Roda JC moest hoe dan ook op zoek naar een trainer die clubloos is, omdat de club door de huidige financiële situatie geen afkoopsom kan betalen. Molenaar had de titel 'transfervrij' na zijn ontslag bij FC Volendam, april dit jaar. Daar debuteerde de geboren Zaandammer in 2015 als coach het betaalde voetbal. De oud verdediger van Volendam, Leeds United, Bradford City en RBC Roosendaal krijgt door zijn contract bij Roda JC de kans om terug te keren naar de Eredivisie, waar hij eerder actief was als assistent bij NEC Nijmegen en Excelsior.

 

foto: Getty Images