'Roda JC wilt af van te dure wintertransfers'

Harm van Veldhoven is bezig om de karrenvracht aan spelers die afgelopen januari naar Roda JC Kerkrade kwamen, te lozen. Dat schrijft clubwatcher Wilma Loop vanavond op haar Twitterpagina. Van Veldhoven is op zoek naar een 'creatieve oplossing'.

 

Afgelopen transferperiode stond Roda JC meermaals in de landelijke media door het aantal spelers dat de club aantrok. Door de twee miljoen euro, die Aleksei Korotaev ter beschikking stelde, sloegen de stoppen bij destijds td Ton Caanen door en haalde hij maar liefst negen nieuwe spelers. Het riante salaris wat de overgebleven heren (Stefan Savic, Simeon Raykov, Mohamed El Makrini, Gyliano van Velzen en Ognjen Gnjatic) verdienen, drukt te hevig op de begroting.

 

Van het vijftal lijkt het onwaarschijnlijk dat El Makrini en Van Velzen vertrekken. Eerstgenoemde, overgekomen van het Deense Odense BK, was een vaste basisspeler en de van Volendam overgekomen Van Velzen heeft genoeg potentie om door te kunnen groeien als basisspeler.

 

De overige drie spelers - Savic, Raykov en Gnjatic - hebben nog niet weten te overtuigen in Kerkrade. Savic speelde nog geen enkele minuut voor Roda, Raykov had één basisplek maar werd wegens een onsportieve houding teruggezet naar het tweede elftal en Gnjatic is, ondanks zijn twaalf duels, niet een echte aanwinst gebleken.

 

foto: Roda JC Kerkrade