'Henk Dijkhuizen kan voor twee jaar tekenen bij Roda'

Henk Dijkhuizen heeft een contractvoorstel voor twee seizoenen plus een optie voor een derde seizoen ontvangen van Roda JC Kerkrade. De 25-jarige rechtsback stond, geheel onverwachts, in de Play Offs-finale tegen MVV Maastricht in de basis bij de Kerkradenaren, na een jaar revalideren.

 

Dijkhuizen kwam in de zomer van 2013 naar Roda JC, dat hem overnam van Sparta Rotterdam. Drie jaar later liep zijn contract af, maar mocht bij de club op amateurbasis blijven om te herstellen van zijn zware kruisbandblessure. Het hele revalidatieproces heeft hij bij De Koempelclub afgewerkt.

 

Na enkele duels voor Jong Roda JC te hebben gespeeld, haalde Huub Stevens hem voor het tweeluik met MVV bij de selectie. Direct stond hij in de basis en speelde hij een prima wedstrijd. Dat heeft hem nu een contractvoorstel opgeleverd, meldt De Limburger.

 

UPDATE 15/06/2017:

In gesprek met Voetbal International heeft Dijkhuizen laten weten nog twee andere opties te hebben. Een niet nader genoemde club uit België en een club uit de Nederlandse Eredivisie hebben ook contact gehad met de verdediger. "Het is fijn dat Roda JC met me door wil gaan. Uit zo'n langdurig contractvoorstel (twee jaar plus optie, red.) spreekt veel vertrouwen", laat Dijkhuizen citeren bij het weekblad. "Ik ga nu eerst met vakantie en alles eens rustig overdenken."

 

foto: Pro Shots