Van Veldhoven zo goed als zeker terug bij Roda JC

Harm van Veldhoven keert na vijf jaar zo goed als zeker terug bij Roda JC Kerkrade. De Belg staat, volgens De Limburger, op het punt om een contract bij de club te ondertekenen als de nieuwe Technisch Directeur. Die taak vervulde hij afgelopen seizoen bij FC Eindhoven.

 

Bij de Eindhovenaren heeft Van Veldhoven een contract voor onbepaalde tijd, waardoor Roda JC met een kleine afkoopsom moet komen. Tegenover het Eindhovens Dagblad vertelt voorzitter Frans Janssen van de FC: "Harm en Roda hebben al langere tijd gesprekken met elkaar gevoerd. Het is nog niet helemaal rond, maar we gunnen hem deze stap."

 

In 2012 ontving de tot Nederlander genaturaliseerde Belg voor het laatst zijn loonstrookje uit Kerkrade. Destijds was hij sinds 2009 de hoofdcoach van de Koempelclub. Hoewel het onrustig begon (promotie/degradatie-play offs) zorgde hij voor rustig vaarwater en eindigde achtereenvolgend op de negende, zesde en tiende plek op de ranglijst.

 

Ton Caanen

Nu moet de 54-jarige Van Veldhoven zorgen voor het technische beleid van de club. De positie van td was na het uit functie halen van Ton Caanen, vacant. Caanen's beleid was de reden voor het vroegtijdige afscheid. Hij liet spelers van allerlei nationaliteiten invliegen, die meestal weinig tot geen rendement hadden. Van Van Veldhoven wordt verwacht het met iets meer beleid aan te pakken.

 

foto: Pics United