'Van Hyfte kan Roda JC verruilen voor België'

Aanvoerder Tom van Hyfte lijkt deze zomer te kunnen vertrekken bij Roda JC Kerkrade. De 31-jarige middenvelder staat in de belangstelling van drie Belgische clubs en kan gratis vertrekken ondanks zijn nog één jaar durende contract. Zo weet Het Nieuwsblad te melden.

 

De wens van Van Hyfte, dat hij graag nog eens actief wilt geraken op het hoogste voetbalniveau in België, stak hij niet bepaald onder tafels en stoelen. Al meerdere malen oriënteerde de oud speler van RSC Anderlecht en MVV Maastricht zich op de Belgische markt, maar tot een transfer kwam het destijds niet. De kans dat er nu een akkoord komt is, volgens het eerder genoemde medium, aannemelijk.

 

De clubs Beerschot AC, OH Leuven en KVC Westerlo hebben interesse in de handtekening van Van Hyfte. Echter heeft de laatst genoemde club op papier de minste kans, aangezien het dit seizoen degradeerde naar het tweede niveau.

 

Van Hyfte speelde in de afgelopen die seizoenen voor De Koempelclub. Daarin maakte hij 117 optredens en was hij goed voor twintig doelpunten en zeventien assists.

 

foto: Roda JC Kerkrade