Chris Kum in nadrukkelijke belangstelling ADO Den Haag

Er bestaat een mogelijkheid dat Christian Kum zijn laatste duel voor Roda JC Kerkrade al gespeeld heeft. De centrale verdediger staat namelijk in de nadrukkelijke belangstelling van zijn oude werkgever ADO Den Haag. De Hagenezen willen de tot Nederlander genaturaliseerde Duitser maar al te graag terug halen naar de Hofstad, zo meldt Voetbal International.

 

Kum speelde sinds afgelopen zomer voor Roda JC, dat hem transfervrij overnam van FC Utrecht. Het hele seizoen was Kum een vaste naam op het wedstrijdformulier en was hij zelfs tot vice-aanvoerder benoemd door toenmalig hoofdcoach Yannis Anastasiou. Doordat Kum nog een contract tot medio 2018 heeft, zal ADO met een transferbedrag moeten komen, wilt het de verdediger contracteren.

 

Tussen 2006 en 2012 speelde Kum eerder voor de hoofdmacht van ADO Den Haag, nadat hij sinds 2004 enkele jeugdteams doorliep. Daarna kwam hij uit voor SC Heerenveen, FC Utrecht en afgelopen seizoen voor Roda. In de nacompetitie werd Kum vroeg naar de kant gehaald in het duel met Helmond Sport, wegens een kwetsuur dat hij opliep - enkele weken eerder - in het thuisduel tegen Sparta Rotterdam. 

 

foto: Pro Shots