#IEDEREENINGEEL: Ook Noord zal geel zijn vandaag

Afgelopen week waren er in de fanshop onbedrukte wedstrijd shirts te koop voor vijf euro, om zoveel mogelijk mensen vandaag - tijdens de derby tegen MVV Maastricht - in het geel naar het Parkstad Limburg Stadion te laten komen. Ook de Noordtribune zal vandaag meedoen met deze sfeeractie.

 

De hoofdtribune die, doorgaans minder sfeer heeft, dan de rest van het Stadion, is vanochtend voorzien van een geel 'Vier zunt Roda'-shirt op elke stoel. Het idee komt van Benjamin van Leer, die droomt van een kolkend geel (en zwart) vol stadion tegen MVV. De doelman heeft, samen met Glashandel van Ooyen, Jumbo Kerkrade, APS Groep en enkele vrijwilligers, ervoor gezorgd dat de Noordtribune is voorzien van een shirt.

 

Vanmiddag zal er om half drie worden afgetrapt tegen de provinciegenoot uit Maastricht. Afgelopen donderdag werd het 0-0 in De Geusselt, waardoor alleen winst telt voor de Koempelclub. Wordt er vandaag gewonnen, is er een nieuw seizoen op het hoogste voetbalniveau van Nederland veilig gesteld.

 

KOOP HIER NOG JE TICKET VOOR VANMIDDAG: https://voetbal.iticketsro.com/Roda_JC/

foto: Roda JC Kerkrade