MVV supporters toch welkom in Kerkrade

Supporters van MVV Maastricht zijn komende zondag 'gewoon' welkom in het uitvak van het Parkstad Limburg Stadion. Burgemeester Jos Som heeft dat vandaag, in overleg met de lokale driehoek bepaald.

 

 

Gisterenavond meldde Gemeenteraadslid Christian Petermann van de Gemeente Heerlen dat er besloten was, om geen meereizende Maastrichtse voetbalfans mee te nemen. Dit naar aanleiding van de ongeregeldheden die eerder op de avond plaatsvonden in De Geusselt, waar de heenwedstrijd tussen MVV en Roda JC Kerkrade op het programma stond. Dat bericht is nu ontkracht.

 

Inmiddels is ook bekend gemaakt dat de Koempeltribune (Westtribune) uitverkocht is. Laten wij daarom het goede voorbeeld aan Maastricht geven, waarop een derby georganiseerd hoort te worden. En zorgen voor een ongekende sfeer met - hopelijk - een goed resultaat!

 

Beeldscherm

De Maastrichtse voetbalclub heeft zelf wel al actie ondernomen. Zondagmiddag zou de return op een groot beeldscherm te zien zijn in het Stadion, maar dit is door de Maastrichtse lokale driehoek afgeblazen omdat de veiligheid niet gegarandeerd kon worden.

 

Foto: Frank Kerbusch