Rellen in de rust, bivakmutsen en een Hitler-groet, welkom in Maastricht

De 'supporters' van onze provinciegenoot MVV Maastricht hebben zich vandaag van hun slechtste kant laten zien. Onder meer werden er in de rust verschillende objecten richting het uitvak geslingerd, werd er het veld op gerend en werd er na afloop van het duel een Hitler-groet richting Huub Stevens getoond door een van de aanwezige Maastrichtenaren.

 

Dat de wedstrijd iets extra's heeft, is duidelijk. Maar MVV Maastricht heeft zich vandaag buiten proporties gedragen richting spelers, staf en fans van Roda JC Kerkrade. Spottende spreekkoren gingen over en weer in de eerste helft, maar na het rustsignaal ging het mis. Relschoppers met kleurrijke bivakmutsen (foto) uit Maastricht spoedde zich richting de hoek waar de Kerkraadse voetbalsupporters zaten om vervolgens het veld te betreden om nog korter bij te komen. Metalen voorwerpen en bierbekertjes werden vervolgens naar het uitvak gesmeten, die het daarop terug wierpen. Inmiddels hadden enkele stewards van de Maastrichtse club zich naar de hoek begeven om het - met heel wat moeite - tot rust te brengen. Nadat de tweede helft een half uur was uitgesteld, kon er weer gevoetbald worden.

 

Ook tegen het einde van het duel ging het weer mis. Nadat Nathan Rutjes zich aan de zijlijn meldde voor een invalbeurt klonken er enkele negatieve spreekkoren vanaf de thuistribunes richting de moeder van cultheld, die een lange tijd voor de Maastrichtse club speelde. Na het eindsignaal toonde één Maastrichtenaar zich heel kinderlijk door, na een woordenwisseling, een Hitler-groet te tonen richting adviseur Huub Stevens. De vervanger van Anastasiou kon er, tijdens een gesprek met René Trots en Rick Plum wel om lachen. Voor de camera van FOX Sports uit Stevens zich ook: "Die meneer vond het schijnbaar leuk en nodig om bier over ons heen te gooien. De gebaren die hij vervolgens maakt, horen niet thuis op een voetbalveld. Net als de gebeurtenissen tijdens de rust. Het is belachelijk hoe sommige mensen zich gedragen."

 

Laten wij daarom komende zondag, in het thuisduel tegen MVV Maastricht, het goede voorbeeld geven, van hoe je je hoort te gedragen als een gastheer. En laten wij zorgen voor een kolkende sfeer, die onze mannen op het veld helpt bij het behalen van de doelstelling: een nieuw seizoen in de Eredivisie!

 

foto: NOS